США, Велика Британія та Південна Корея навчатимуть українських військових капеланів

16 Апреля 2023 Published in Дайджест
Read 1885 times

Начальник служби військового капеланства ЗСУ Апарату Головнокомандувача ЗСУ, полковник Олексій Терещук повідомив, що нині вже є домовленості з США щодо підготовки 25 українських військових капеланів. Про це він розповів під час інтерв’ю ArmyInform.

Зараз Україна активно співпрацює з країнами-учасницями НАТО, насамперед це США.

Вже є конкретні домовленості стосовно підготовки 25 українських військових капеланів саме капеланською службою США. Їх готуватимуть упродовж двох тижнів на полігоні, де зазвичай тренують наших військовослужбовців”, — заявив Терещук.

Досвід США надзвичайно цікавий, адже капеланська служба там існує понад 200 років.

Окрім того, нещодавно українська сторона зустрілася з британськими партнерами стосовно програми Orbital, де погодили запустити підготовку капеланів на постійній основі. Як наші звичайні військовослужбовці тренуються у Великій Британії, так само туди приїздитимуть й капелани.

Також Терещук зауважив, що у червні наших військових капеланів можуть запросити на підготовку до Південної Кореї: "Для нас дуже важливим було ознайомитися з досвідом підготовки Південної Кореї, там також дуже потужна капеланська служба, яка за релігійним форматом щодо розподілу конфесійної належності схожа на нашу. Тобто там є одна домінуюча релігійна організація і решта. Також прогнозую, що десь у червні нас запросять туди на підготовку”.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.